Na kakšen način lahko poteka povečanje ustnic

Večina žensk, ki ima manjše ustnice, si želi imeti bolj polne, bolj ženstvene in ne nazadnje tudi bolj čutne. Na trgu so na voljo številni pripomočki oziroma kozmetična sredstva, med njimi tudi ličila, s pomočjo katerih lahko v trenutku vsaj za nekaj časa svoja usta naredimo bolj polna oziroma večja. Sicer pa se lahko odločimo tudi za nekoliko drugačno povečanje ustnic. Poiskati moramo strokovnjaka, ki nam lahko z različnimi tehnikami usta poveča za dlje časa.

Za povečanje ustnic je znanih kar nekaj izjemno uspešnih oziroma učinkovitih tehnik. Zavedati pa se moramo, da vsaka tehnika ne prinaša samo prednosti, temveč tudi slabosti. Zato je še toliko pomembneje, da se pred posegom pozanimamo o prav vsem oziroma se z izbranim strokovnjakom pomenimo o tem, kaj bi bilo v resnici najbolje za nas.

Vbrizgavanje začasnega polnila

Najpogosteje izbran način za povečanje ustnic je zagotovo vbrizgavanje začasnega polnila. Za tovrstni poseg je značilno, da je minimalno invaziven, ne pušča prav nobenih brazgotin. Četudi s samim rezultatom nismo povsem zadovoljni, se lahko polnilo kadar koli raztopi.

V tem hipu je za povečanje ustnic najbolj daleč najbolj uporabno polnilo zagotovo hialuronska kislina, in to v različnih oblikah. Sicer pa je takšna snov naravno prisotna v vezivnem tkivu pa tudi v naši koži. Posledično se po vbrizgavanju pojavljajo le redki stranski učinki.

Lahko se odločimo za povečanje ustnic z lastno maščobo

Ena od tehnik je tudi povečanje ustnic z lastno maščobo. Ta je odvzeta z liposukcijo, in sicer na drugem delu našega telesa. Odvzeta maščoba se mora seveda primerno očistiti ter vbrizgati skozi tanke igle.

Še ena učinkovita tehnika za povečanje ustnic so silikonski vsadki. Ti so torej izdelani iz posebnega materiala, ki je že na otip zelo podoben ustnici. Lahko je narejen v različnih oblikah pa tudi v različnih velikostih. Omenjeno pa se izbere glede na obliko ter željo posameznega pacienta.